Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА відшукало активи зрадника-депутата від забороненої політичної партії

06-11-2023

На виконання запиту Головного слідчого управління СБУ АРМА виявило активи, пов'язані з юридичними та фізичними особами, причетними до протиправної діяльності одного з українських проросійських політиків.

Досудове розслідування встановило, що народний депутат IX скликання від забороненої політичної партії, будучи кінцевим бенефіціаром двох ТОВ, з 2014 року вчиняв дії, спрямовані на державну зраду, фінансував насильницьку зміну та повалення конституційного ладу в Україні, захоплення державної влади й зміну меж території та державного кордону України.

Заступник Голови АРМА Павло Великоречанін повідомив, що завдяки використанню інформаційно-довідкових систем, реєстрів та баз даних співробітники Агентства виявили активи акціонерного товариства, що знаходиться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Ретельний аналіз даних, отриманих від Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, показав, що ця компанія здійснила транзакції на суму близько 1 млрд гривень за період з 2013 по 2018 роки.

«Агентство оперативно передало цю інформацію до правоохоронних органів для більш детального аналізу та перевірки переказу цінних паперів через афілійовані компанії-нерезиденти, у тому числі на адресу брата підозрюваного у росії», - додав він. 

Працівники АРМА виявили наступні активи, що належать підозрюваним:

-       житлову нерухомість –  1 об'єкт;

-       нежитлову нерухомість –  47 об'єктів;

-       земельні ділянки (кількість) – 7;

-       транспортні засоби (кількість) –  3,

-       частки у статутному капіталі на загальну суму 587 884 970 грн;

-       грошові кошти (грн) - 2 218.

Отримані дані АРМА спрямувало до Головного слідчого управління СБУ для вжиття відповідних заходів, зокрема, накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації.