Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА відшукало майно відомого українського експолітика

25-09-2023

На виконання запиту Міністерства юстиції України працівники АРМА виявили та розшукали активи та рахунки, відкриті у банківських установах, на ім’я підсанкційної особи. А саме українського - експолітика, який ймовірно причетний до вчинення протиправних дій проти основ національної безпеки та територіальної цілісності України.

Агентство встановило, що ця особа, згідно з даними державних реєстрів, є засновником 4 діючих українських товариств та кінцевим бенефіціарним власником 11 підприємств.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну експолітик перереєстрував свій бізнес на тимчасово окупованих територіях за російським законодавством та ймовірно почав співпрацювати з окупантами, надаючи їм матеріальну підтримку.

        Як повідомив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін, Агентство розшукало:
- 2 об’єкти житлової нерухомості;
- 9 об’єктів нежитлової нерухомості;
- 3 земельні ділянки;
- 1 автомобіль;
- 116 065 доларів США (на рахунках);
- частки у статутних капіталах – 339 999 000 гривень.

Інформацію про виявлені активи АРМА направлено до Міністерства юстиції України для подальшого їх стягнення в дохід держави, відповідно до порядку, визначеного Законом України «Про санкції».


Нагадаємо, у 2023 році АРМА докладає максимальних зусиль для інтенсифікації надходжень до державного бюджету через розшук, виявлення та управління арештованим майном.