Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА витратило ще понад 300 мільйонів на фінансування оборони

28-09-2022

АРМА за підтримки Кабінету Міністрів України придбало військові облігації ще на понад 300 мільйонів гривень.

Це вже другий пакет цінних паперів, придбаний Національним агентством протягом цього місяця. Таким чином, загальна сума коштів, витрачених на підтримку обороноздатності країни шляхом купівлі облігацій, наразі складає понад 450 мільйонів гривень. Ще понад 300 млн грн АРМА нещодавно перерахувало за рішенням суду на потреби Головного управління розвідки Міноборони України.

Варто зазначити, що придбання другого пакету військових облігацій стало можливим завдяки спільній роботі АРМА та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка забезпечила арешт та передачу відповідних коштів в управління Нацагентства.

«АРМА намагається максимально ефективно використовувати можливість купівлі військових облігацій для збільшення фінансування оборонних потреб держави за рахунок арештованих коштів. Лише за два останні тижні ми придбали облігації на майже півмільярда гривень і продовжимо цю практику. Водночас для поповнення депозитного портфелю Агентства, який є джерелом купівлі цінних паперів, АРМА постійно розміщує на банківських рахунках передані в управління арештовані кошти та гроші від реалізації майна, у тому числі російського», - зазначив керівник Національного агентства Дмитро Жоравович.

Як повідомлялося, на придбання військових облігацій АРМА має право витрачати не більше 80% арештованих коштів у національній валюті. Для здійснення операцій залучається державний банк, а обсяг грошей для купівлі кожного пакету цінних паперів погоджуються з Кабміном.