Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА виявлено зв’язок з російським бізнесом одного з учасників конкурсу для управителів

16-03-2023

На початку грудня минулого року АРМА оголосило відкритий конкурс для управителя арештованими активами ТОВ «Сервіс Ойл» - компанії, що працює у сфері добування нафти та природного газу.

Документи для участі в конкурсі подали дві юридичні особи – ТОВ «Нафтогазенергія» та ТОВ «Спецмехсервіс».

За результатами аналізу пропозицій учасників, переможцем визначено ТОВ «Нафтогазенергія», яке надало найбільш якісну та аргументовану програму управління активами.

Водночас, хоча подібні відомості не є вирішальним критерієм, шляхом аналізу документів ТОВ «Спецмехсервіс» та вивчення інформації з відкритих джерел встановлено, що одному із кінцевих бенефіціарних власників зазначеної компанії належать також інші юридичні особи, де одним із бенефіціарних власників є громадянин російської федерації.

Варто зазначити, що напередодні оголошення конкурсного відбору АРМА проводило зустрічі та консультації з представниками профільних державних компаній у сфері нафто- та газовидобування, однак державні підприємства у визначені в оголошенні строки не подавали документи для участі у конкурсі.

Необхідно також наголосити, що АРМА не має повноважень персонально повідомляти приватні та державні компанії про початок конкурсних відборів управителів. Натомість усі без винятку конкурси є публічними та оприлюднюються на офіційному вебсайті АРМА, на офіційних сторінках Національного агентства у соціальних мережах, на офіційному вебсайті «Прозорро», а також на інформаційних ресурсах платформи «Всі Аукціони України», з якою АРМА уклало меморандум про співпрацю.