Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА взято участь у семінарі Ради Європи з повернення та управління активами

08-02-2023

Представниця АРМА взяла участь у відеоконференції  регіонального семінару Ради Європи з питань повернення активів, одержаних від корупційних та інших злочинів та управління арештованими активами, що пройшов у м. Тбілісі.

Серед 25 учасників були представники правоохоронних органів, прокуратури, офісів з повернення та управління активами України, Молдови, Вірменії, Азербайджану, Грузії та експерти Ради Європи.

Учасники обмінялися досвідом, успішними кейсами та викликами з питань повернення, арешту та конфіскації активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, а також досвідом управління арештованими активами.

В рамках обговорення питань порядку денного, представниця АРМА висвітлила питання щодо можливостей, інструментів та міжнародних стандартів повернення, арешту та конфіскації активів, типологій ефективного управління ними. Особливу увагу було приділено співпраці між установами з повернення та управління активами, наголошено на необхідності міжнародної та міжрегіональної співпраці, зокрема на неформальному рівні. 

Крім того, учасників ознайомили із міжнародною практикою застосування процедури планування перед арештом та оцінки активів. Окрему увагу було приділено питанню соціального повторного використання активів.

Участь у  подібних міжнародних заходах дає можливість АРМА розвивати двостороннє та багатостороннє співробітництво, інформувати партнерські організації щодо досягнень України у сфері виявлення та розшуку активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, та управління ними, щодо особливостей функціонування національної системи повернення активів, як складової системи протидії корупції.