Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА з початку війни розшукало активи на понад 1 мільярд доларів США

16-05-2022

З перших днів військової агресії АРМА продовжує виконувати визначенні законодавством обов’язки, у межах своїх повноважень забезпечує повноцінну роботу з виявлення та розшуку активів та тісно взаємодіє з усіма правоохоронними органами України для швидкого та ефективного вирішення нагальних питань воєнного часу в межах компетенції.

Співробітники Агентства у штатному режимі здійснюють заходи з виявлення та розшуку активів та надають відповіді на звернення у визначений Законом триденний термін.

Так, у період з 24 лютого 2022 року до АРМА надійшло більше 260 звернень правоохоронних органів щодо здійснення заходів з виявлення та розшуку активів, зокрема в рамках кримінальних проваджень, пов'язаних з військовою агресією.

За результатами проведеної роботи вже знайдено активи в Україні та за кордоном на загальну суму більш ніж 1 млрд. доларів США. Серед знайденого: промислові підприємства, корпоративні права, рухоме та нерухоме майно.

«Це суттєвий ресурс, який внаслідок ефективної роботи українських правоохоронців та судів може і має стати джерелом відновлення нашої країни» - наголосив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Крім того, АРМА продовжує опрацьовувати запити НАЗК, що надходять на розгляд відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Також зазначимо, що АРМА  з метою досягнення якнайшвидшої перемоги та відбудови нашої держави АРМА бере активну участь у міжвідомчій робочій групі відповідно до наказу Офісу Генерального прокурора з питань розшуку активів фігурантів кримінальних справ, які здійснювали планування, організацію та безпосереднє керівництво військовою агресією на території України з боку рф, з метою арешту та подальшої конфіскації або примусового вилучення таких активів у дохід України.

Наразі в рамках робочої групи підготовлено та направлено 216 міжнародних запитів до відповідних іноземних органів щодо розшуку активів підозрюваних.