Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА за півроку розшукало активи на 7,2 мільярда гривень

22-07-2021

У першому півріччі 2021-го року АРМА розшукало частки у статутних капіталах, цінні папери, грошові кошти та фінансові зобов’язання загальною вартістю понад 7,2 мільярда у гривневому еквіваленті.

Крім того, Агентством розшукано понад 3,3 тис земельних ділянок, 2,3 тис об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, 276 одиниць с/г техніки, 52 автомобілі, 32 одиниці водного та 3 одиниці авіаційного транспорту. Всього відомство розшукало понад 6,7 тис одиниць майна.

Заходи з виявлення та розшуку зазначених активів здійснено АРМА у відповідь на запити від правоохоронних органів, яких за вказаний період до відомства надійшло 1574.

Найбільше звернень Агентство отримало від Національної поліції (574), органів прокуратури (347), Державної фіскальної служби (255) та Державного бюро розслідувань (191). Водночас АРМА опрацювало 46 звернень від іноземних юрисдикцій та міжнародних інституцій.

Інформацію про розшукані активи Агентство надало правоохоронним органам, які в ході розслідування кримінальних проваджень можуть накласти арешт на ці активи та передати їх в управління Національного агентства для фізичного збереження або збереження економічної вартості.