Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА закликала міжнародних партнерів до об'єднання зусиль із виявлення та конфіскації російських активів за кордоном

20-06-2024

Визнання рішень про конфіскацію та заморожування активів між державами здатне посилити тиск на агресора з різних куточків світу одночасно. Із такою позицією виступила делегація Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) на міжнародній конференції, присвяченій обміну досвідом між агенціями, які займаються поверненням активів.

Захід відбувся онлайн, в межах проєкту RECOVER та об'єднав представників прокуратури, суддів, установ з повернення активів, а також університетів з понад 10 держав-членів ЄС. Зокрема, участь в обговоренні взяли представники Італії, Франції, Польщі, Румунії, Німеччини, Португалії, Нідерландів, Литви, Іспанії та Болгарії. Україну представляло АРМА. 

“Координація між органами, що займаються повернення активів у різних країнах є ключовим для позбавлення злочинців їх незаконних доходів. Ефективні та діючі процедури взаємного визнання рішень про замороження та конфіскацію активів - це саме те, чого бояться ті, хто всіма силами намагається приховати свої активи в інших юрисдикціях”, - підкреслив начальник міжнародного управління АРМА Владислав Жорницький.

Українська сторона закликала міжнародних партнерів до об'єднання зусиль із  виявлення та конфіскації російських активів за кордоном. За словами представника АРМА, Україна готова обмінюватися інформацією із міжнародними партнерами щодо виявлення російських активів, зокрема в межах імплементації європейського законодавства та процедур взаємного визнання рішень про конфіскацію та заморожування активів.

Крім того, учасникам конференції було представлено результати роботи АРМА за останні півроку, зокрема й щодо реалізації 92-метрової яхти колаборанта віктора медведчука «Royal Romance».