Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА застосувало електронні технології для дистанційної роботи працівників

14-04-2020

Дотримання обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, зумовлює зміни умов праці та перехід на нові форми роботи. Деякі функції державних органів можливо реалізовувати дистанційно – в режимі реального часу через Інтернет з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Тому частину співробітників АРМА було переведено на віддалену роботу.

Для цього в Агентстві проведено ряд заходів: налаштовано серверне та мережеве обладнання АРМА для забезпечення можливості дистанційного підключення працівників до їх автоматизованих робочих місць, підготовлено індивідуальні інструкції та проведено відповідні консультації співробітників.

Слід зауважити, що дистанційний режим роботи деяких працівників не впливає на виконання Агентством своїх функцій. Співробітники, які працюють дистанційно, формують обов’язкові щотижневі звіти про виконану роботу.

Крім того, з метою підвищення функціональної спроможності АРМА та забезпечення контролю за реалізацією повноважень працівників дистанційно, в тестовому режимі розпочала роботу електронна Система обліку робочого часу працівників. Це мережеве інформаційно-аналітичне рішення, призначене для накопичення, зберігання, обліку, обробки та аналізу даних щодо обліку робочого часу працівниками АРМА. Механізм, зокрема, дає можливість забезпечити системність, єдність та уніфікацію процедур обліку робочого часу, організувати контроль індивідуальних показників співробітників та підвищити якість їх виконання.

Впровадження Системи обліку в роботу АРМА є черговим етапом діджиталізації внутрішніх процесів, що створює широкий потенціал для розробки протоколів взаємодії з іншими аналітичними системами АРМА, створення нових модулів контролю, аналізу, рапортування, візуалізації та інше.

В умовах карантину зазначені технології дозволяють працівникам повноцінно виконувати свої обов’язки і одночасно дотримуватися режиму мінімальної активності та обмеженого пересування.