Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Делегація Національного агентства бере участь у 7-й Глобальній конференції з повернення активів

06-06-2017

6 червня розпочала роботу 7-а Глобальна конференція з повернення активів, що відбувається у м. Оттава (Канада).

У роботі конференції беруть участь делегації з понад 100 країн світу, у тому числі представники Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та іpнших злочинів, яку очолює голова Агентства  Антон Янчук.

У ході конференції її учасники обговорять нові механізми та інструменти розшуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом, обміняються досвідом і кращими практиками з повернення активів.

Зустріч у такому форматі представників міжнародних організацій, міжурядових організацій, мереж, державних установ сприятиме зміцненню спільної діяльності та окреслить практичні кроки у питаннях повернення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів. 

Візит голови Національного агентства відбувається за підтримки програми "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні".

 

 

 

Конференція є щорічним заходом, що організовує Ініціатива з повернення активів StAR та Антикорупційний відділ Інтерполу.

StAR – це партнерська ініціатива  Групи Світового банку та Управління Організації Об'єднаних Націй з наркотиків і злочинності, яка підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на припинення практики приховування активів, отриманих від корупційних злочинів.

Інтерпол – міжнародна організація кримінальної поліції, основним завданням якої є координація зусиль окремих країн та проведення єдиної політики у боротьбі з кримінальною злочинністю.