Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Депозитний портфель АРМА збільшився до 616 мільйонів у гривневому еквіваленті

13-10-2021

Станом на початок жовтня 2021 року сума коштів на депозитних рахунках АРМА становить понад 616 мільйонів у гривневому еквіваленті.

З початку 2021 року завдяки управлінню зазначеними активами на них нараховано відсотки у розмірі понад 28 мільйонів гривень. Вказані кошти є потенційним доходом держави, який буде перераховано до держбюджету у разі винесення судових вироків про конфіскацію.

Нагадаємо, що депозитний портфель АРМА складається з арештованих грошових активів та коштів, одержаних від продажу арештованого майна на електронних торгах. Відповідні активи розміщуються на депозитних рахунках у державному банку у гривні, євро та доларах США на умовах, які є одними з найбільш вигідних на ринку банківських послуг. Це дозволяє Нацагентству збільшувати економічну вартість переданих в управління активів.

Варто зазначити, що загалом за період з січня по жовтень цього року Агентство перерахувало до бюджету 28,6 мільйона гривень від управління арештованими активами, які передано підприємцям для комерційного використання. Таким чином, протягом останніх 9 місяців  завдяки управлінню арештованим майном та грошовими коштами АРМА згенерувало близько 57 мільйонів гривень доходів.