Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Дмитро Жоравович зустрівся з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком

09-03-2023

Т.в.о. Голови АРМА Дмитро Жоравович провів зустріч з бізнес-омбудсменом Ради бізнес-омбудсмена Романом Ващуком.

У ході зустрічі керівник АРМА поінформував бізнес-омбудсмена про специфіку діяльності Національного агентства, як однієї зі складових антикорупційної системи України у контексті виконання міжнародних зобов’язань щодо боротьби з корупцією.

Очільник АРМА розповів про головні результати Агентства станом на сьогодні та вказав на існуючі виклики в роботі, зокрема в умовах воєнного стану.

Особливу увагу було приділено принципам та методам управління активами, на які накладено арешт, проблемам, які потребують вирішення для успішного державно-приватного партнерства у зазначеній сфері.

Сторони також обговорили перспективи та можливості подальшої взаємодії АРМА з бізнесом, зокрема шляхом проведення роз’яснювальної роботи та спільних інформативних заходів як щодо діючих в Агентстві процедур, так і стосовно управління конкретними видами арештованих активів.

За результатами зустрічі сторони резюмували бажання розбудовувати конструктивні взаємовідносини, ґрунтуючись на основі відкритості та взаємності, а також продовжити діалог у більш розширеному форматі.

Зазначимо, що Рада бізнес-омбудсмена представляє та захищає інтереси бізнесу у державних органах.

Фінансується організація з Мультидонорського рахунку стабілізації та сталого розвитку України (МДР), розпорядником якого є ЄБРР. Країнами-донорами МДР є Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія, США та Європейський Союз.