Ц
Ц
Ц
A
A
A+

До Реєстру арештованих активів будуть надходити електронні примірники судових рішень

17-01-2023

Наприкінці минулого року АРМА завершило нормативне врегулювання інформаційної взаємодії з Державною судовою адміністрацією щодо передачі даних з Єдиного державного реєстру судових рішень до Реєстру арештованих активів.

Це забезпечить автоматичне щоденне надходження до Реєстру арештованих активів електронних примірників судових рішень, які набрали законної сили, про арешт або скасування арешту, конфіскацію/спецконфіскацію та стягнення в дохід держави активів. У тому числі йдеться про відомості, які не можуть бути відкриті для загального доступу.

Зазначена інформаційна взаємодія між реєстрами здійснюється шляхом використання сертифікованих програмних засобів шифрування через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта», держателем якої є Мінцифри.

Інтеграція забезпечить оперативне отримання Національним агентством верифікованої інформації про судові рішення, у тому числі на підставі яких АРМА здійснює заходи з управління активами.

Крім того, налагодження взаємодії між двома реєстрами є важливим кроком для запровадження Реєстру арештованих активів у промислову експлуатацію, яке відбудеться вже незабаром.