Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА: Не можна допустити низьких доходів бюджету від управління масштабними активами

28-07-2023

Олена Дума виступила на узгоджувальній нараді щодо передачі в управління понад 100 об’єктів мережі АЗС, які належать російській Татнафті.

Арештовані активи, які знаходяться в Харківській та Полтавській областях, планується передати в управління найбільшій нафтогазовидобувній компанії України «Укрнафта» за спеціальною процедурою на основі розпорядження Уряду (ст. 21-1 Закону про АРМА).

За словами Олени Думи, пріоритет держави полягає в оперативній передачі активу управителю та водночас у забезпеченні ефективного управління, насамперед сплати належного доходу в Державний бюджет.

«На жаль, мною вже виявлено ознаки неефективного управління великим арештованим бізнесом, що може спричинити значні втрати для бюджету країни. Нині АРМА перевіряє такі кейси і буде вживати необхідні кроки для запобігання подібним сценаріям. Тому в даному випадку не можна допустити ситуації низьких доходів держави від управління масштабними енергетичними активами», - підкреслила Голова АРМА.

В обговоренні стосовно погодження проекту відповідного розпорядження Кабміну також взяли участь представники Мінекономіки, Мінфіну, Антимонопольного комітету та інших заінтересованих органів. Проект буде доопрацьовано з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій учасників.