Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА та Керівник Міжвідомчої мережі BAMIN провели двосторонні переговори

27-02-2024

 

Сьогодні, 27 лютого 2024 року, Голова АРМА Олена Дума та Керівник Міжвідомчої мережі з управління активами Балканського регіону (BAMIN) Джіл Томас провели двосторонні переговори.

«Це вперше в історії України, і, безумовно, не востаннє. Відкрито двері для українського АРМА. І це наслідок тієї системної роботи до транспарентності і прозорості, що продемонстровано Агентством за останні півроку на національному рівні, в тому числі нашим глобальним партнерам з США, ЄС і країнам Балканського регіону», - зазначила Олена Дума. 

Основною темою переговорів стало питання, яке займає чільне місце в дослідженнях Джіл Томас ще з 2010 року: «Реалізація інституту конфіскації без винесення обвинувального вироку в ЄС».

Джіл Томас поділилась своїм багатим досвідом укладення угод з Організацією американських держав та УНЗ ООН, в тому числі зі створення міжвідомчої мережі з повернення активів у країнах Карибського басейну, Західної та Центральної Азії (ARIN-CARIB).

Олена Дума висловила глибоку вдячність республіці Північна Македонія за підтримку українського народу, особливо відзначивши надання військової допомоги, яка становить 16%  річного оборонного бюджету Північної Македонії  та політичну підтримку, надану секретаріатом BAMIN. 

Джіл Томас підкреслила готовність українського АРМА переймати досвід країн-членів Мережі, що сприятиме подоланню викликів, пов’язаних з ефективним управлінням арештованими активами. Вона також відзначила значний прогрес та покращення у вирішенні глобальних проблем, з якими стикається АРМА з часу її участі в оцінці діяльності Агентства у 2018 році.

Усі країни-учасниці привітали Українське АРМА в складі Мережі країн Балканського регіону та висловили всебічну підтримку Україні.