Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова Національного агентства виступив перед учасниками 7-ї Глобальної конференції з повернення активів

07-06-2017

Голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Антон Янчук виступив перед учасниками 7-ї Глобальної конференції з повернення активів, яка проходить 6-8 червня у м. Оттава (Канада).

У ході пленарної сесії, на якій обговорювалися нові механізми та інструменти розшуку та повернення активів, голова Національного агентства презентував учасникам конференції відомство, розповів про передумови створення Агентства, окреслив його цілі і завдання, розповів про проблеми, з якими стикається Україна під час розшуку активів, виведених з країни.

«Національне агентство, це структура, яка розвивається. Задля отримання максимального ефекту від міжнародного співробітництва ми  готові встановити настільки високі стандарти обміну інформацією, наскільки вони є прийнятними для міжнародних організацій та мереж, які діють в сфері розшуку активів. Ми зацікавлені в доступі до баз даних, реєстрів та інформаційних аналітичних систем в іноземних юрисдикціях. Беручи до уваги принцип взаємності, готові надавати також інформацію нашим партнерам вчасно, та в повному обсязі» - наголосив Антон Янчук.

Цей щорічний захід організовує Ініціатива з повернення активів StAR та Антикорупційний підрозділ Інтерполу.

 

 

Співробітництво з міжнародними, міжурядовими організаціями, мережами, діяльність яких спрямована на забезпечення міжнародного співробітництва у сфері виявлення, розшуку та управління активами, є одним з основних напрямків діяльності Національного агентства (відповідно до ст. 9-10, 16, 18 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів»).