Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Кабінет Міністрів України погодив АРМА реалізацію яхти Royal Romance у Хорватії

16-02-2024

У п’ятницю 16 лютого Кабінет Міністрів України погодив АРМА реалізацію 92-метрової  яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії.

Згідно пункту третього Порядку відбору на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 09.08.2017                              № 558, проведення конкурсу щодо реалізації активів у вигляді рухомого майна, яке перебуває за кордоном та передане АРМА для реалізації, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України. Таке погодження сьогодні оформлено відповідним  протокольним рішенням Кабінету Міністрів України.

Раніше, за ініціативи Агентства з розшуку та менеджменту активів, Кабінетом Міністрів України було вдосконалено процедуру реалізації арештованих активів та впроваджена можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни були затверджені 14 листопада 2023 постановою Уряду № 1250.

Це історичні зміни, які вдосконалили норми постанов Уряду  № 719 та 558, спрямовані на створення рівних та наперед зрозумілих, прозорих умов для участі у відборі реалізаторів організацій з усього світу (юридичних осіб – нерезидентів), які мають необхідний досвід організації конкурентних торгів на міжнародному рівні відповідно до кращих світових практик та принципів проведення аукціонів. Порядок дасть змогу реалізувати високовартісні активи, які знаходяться за кордоном, за найбільш вигідною ціною. 

Нагадаємо, ухвалами слідчих суддів Личаківського районного суду міста Львова накладено арешт у кримінальному провадженні на майно юридичної особи-нерезидента LANELIA HOLDINGS LTD, а саме: судно (яхту) ROYAL ROMANCE, та передано в управління АРМА з метою реалізації. Крім того, АРМА здійснило масштабну роботу по взаємодії з Офісом Генеральної прокуратури України, Міністерством юстиції України, отримало  копію рішення Окружного суду м. Спліт, та копію рішення (апеляція) Окружного суду м. Спліт про конфіскацію судна і передачу Національному агентству для подальшої реалізації. Здійснено запити та отримано відповіді від усіх компетентних державних органів Республіки Хорватія щодо реалізації яхти. 

АРМА переконане, що кошти від продажу яхти значно посилять державний  бюджет та обороноздатність нашої країни, а державні зрадники відповідатимуть  юридично та економічно.