Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівник АРМА розповів, як зросли доходи бюджету від управління арештованими активами у 2021 році

18-05-2021

Тільки за 4 місяці цього року АРМА перерахувало до бюджету суму, яка перевищує надходження від  управління арештованими активами за весь 2018 та 2019 рік.

Таку статистику озвучив керівник АРМА Віталій Сигидин під час інтерв’ю журналістам Бізнес Цензор.

«У нас постійно зростає динаміка. За 4 місяці 2021 року ми принесли державі чистий дохід на суму майже 12 млн грн. Для порівняння, це більше ніж за весь 2018, 2019 рік і близько 80% доходу за минулий рік», - повідомив очільник відомства, прогнозуючи цьогоріч перевищення показників минулого року.

В поточному році, за словами очільника АРМА, збільшився і розмір депозитного портфелю Агентства – до понад 630 мільйонів гривень (арештовані грошові кошти та кошти, отримані від продажу арештованого майна). Ці кошти постійно капіталізуються завдяки нарахуванню відсотків за вигідними ставками.

Водночас представник АРМА застеріг від оцінки ефективності роботи Агентства лише на основі перерахованих до бюджету коштів від управління активами. Він наголосив, що ключове завдання АРМА полягає у збереженні арештованих активів до вироку суду, і саме для того, щоб зберегти активи, відібрані АРМА компанії-управителі витрачають значну частину коштів, які отримують від комерційного використання арештованого майна.