Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівник АРМА взяв участь у зустрічі з експертами ЄС щодо проведення оцінки у сфері боротьби з організованою злочинністю в Україні

27-04-2023

Європейська комісія, в рамках виїзної сесії до Києва з 17 по 23 квітня 2023 року, розпочала експертну перевірку з метою проведення загальної оцінки правової та інституційної бази, а також інституційних можливостей органів влади України у сфері боротьби з організованою злочинністю.

У цьому контексті, Україна як країна-кандидат на вступ до ЄС є об’єктом моніторингу, який включає щорічні звіти по країнах. Частиною так званих «фундаментальних засад» та однією з важливих сфер оцінювання відповідно до Розділу ІІІ «Юстиція, свобода і безпека» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – є боротьба з організованою злочинністю.

Керівник АРМА Дмитро Жоравович взяв участь у зустрічі з експертами ЄС, в ході якої обговорили роль органу у боротьбі з організованою злочинністю, рівень міжвідомчої та міжнародної співпраці. Очільник Нацагентства поінформував експертів про функції та повноваження, законодавчі ініціативи АРМА, досягнення та виклики.

За результатом оцінювання, представники ЄС нададуть рекомендації щодо покращення потенціалу України в цій сфері та узгодження з міжнародними стандартами й законодавством ЄС.