Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівник юридичного напряму АРМА взяв участь в обговоренні законопроекту щодо примусового відчуження майна під час війни

13-01-2023

Начальник управління правового забезпечення АРМА Антон Чубенко взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики, де предметом розгляду був законопроект №8312, спрямований на удосконалення правового регулювання окремих аспектів здійснення примусового відчуження майна в умовах воєнного стану.

У законопроекті, зокрема, йдеться про примусове відчуження арештованих корпоративних прав, які у значній кількості передано в управління АРМА під час війни.

Представник АРМА зазначив, що в парламенті вже зареєстровано кілька законопроектів щодо підвищення ефективності управління частками у статутних капіталах, зокрема йдеться про проекти законів №8184 та №6233, а також законопроект №8311, який пропонує реалізувати вказані активи за допомогою системи Prozorro.

Виходячи з цього, Нацагентством запропоновано скоординувати розгляд вказаних законодавчих ініціатив для випрацювання найбільш ефективної моделі розпорядження арештованими корпоративними правами, зокрема власниками яких є російські бенефіціари.

Також керівник юридичного напрямку роботи АРМА повідомив учасникам обговорення про взаємодію Агентства й НБУ в питанні управління арештованими корправами у банківському секторі та запропонував долучити до розробки конкретних механізмів профільні відомства, зокрема регулятора – Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку.