Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Керівники профільних структурних підрозділів АРМА взяли участь у спільній робочій зустрічі з представниками ОГП

23-09-2021
Керівники профільних структурних підрозділів АРМА взяли участь у спільній робочій зустрічі з представниками Офісу генерального прокурора, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях слідчих ДБР.
 
Представники АРМА надали колегам з ОГП інформацію про алгоритм роботи Агентства у сфері розшуку та управління активами, а також поділилися практичним досвідом взаємодії з правоохоронними органами при передачі АРМА арештованих активів.
 
Головною метою зустрічі було підвищення ефективності взаємодії між відомствами для забезпечення дієвого розслідування кримінальних проваджень та збереження арештованих речових доказів.
 
Зазначимо, що з початку поточного року до АРМА надійшло 449 звернень щодо виявлення та розшуку активів від органів прокуратури та 266 – від Державного бюро розслідувань.
 
За словами керівника ДБР Олексія Сухачова, у 2021 році слідчі Бюро ініціювали передачу Агентству майна на суму понад 1,7 млрд грн.
 
Нагадаємо, що відповідно до Спеціального закону, АРМА здійснює повноваження з виявлення та розшуку активів, одержаних від корупційних та інших злочинів за зверненням слідчого, детектива, прокурора, суду (слідчого судді), а також на запит відповідних органів іноземних держав.