Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Кількість звернень до АРМА про розшук активів зросла на 300% за 3 роки

22-09-2021

Починаючи з 2018 року кількість звернень щодо необхідності здійснення заходів з виявлення та розшуку активів, які надійшли на опрацювання до Національного агентства від правоохоронних органів, збільшилася на 300%.

Лише за 8 місяців 2021 року до АРМА надійшло 2058 звернень. При цьому у 5 разів зросла кількість запитів від іноземних юрисдикцій та міжнародних інституцій – з 15 у 2018 році до 74 з початку поточного року.

Зазначимо, що найбільше звернень Агентство отримує від Національної поліції, органів прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Державної фіскальної служби, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро України.

Нагадаємо, що АРМА здійснює виявлення та розшук активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, за запитами від правоохоронних та інших уповноважених органів. При цьому фахівці Агентства встановлюють не лише факт існування та місцезнаходження активів, але й зв’язки між суб’єктами, фінансові потоки, операції з легалізації коштів, ознаки фіктивності компаній тощо. Серед розшуканих  АРМА активів – корпоративні права та акції, грошові кошти, транспорт, нерухомість, техніка, права інтелектуальної власності і навіть криптовалюта.