Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Крок за кроком до більшої прозорості реєстру АРМА

12-03-2024

 

АРМА продовжує масштабну роботу з удосконалення роботи Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальних провадженнях (ЄДРАА).
По-перше, програмне забезпечення ЄДРАА приведено у відповідність до внесених змін до Закону про АРМА.

Зокрема, додано наступні можливості:
· внесення інформації у справах про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави;
· з’явився новий модуль, котрий дозволяє відслідковувати інформацію про придбання за рахунок грошових коштів, розміщених на рахунках АРМА у національній валюті, "Військових облігацій" (кількість, вартість, дата придбання та погашення, дата та сума нарахування купонного доходу).

По-друге, удосконалено функції ЄДРАА, які відповідають за надання більш розлогої інформації про процеси з управління активами, а також її управителів, зокрема:
1. Додано можливість знаходити активи, які передано АРМА судовими рішеннями для реалізації.
2. Модифіковано модуль "Управління за договором" – в частині можливості внесення додаткових договорів до договору управління (зміна терміну дії договору, додавання або вилучення активів з договору).
3. Удосконалено розділ "Конкурсний відбір управителя" – додано чек-бокс "дата закінчення конкурсного відбору" для надання актуальної інформації про конкурсні відбори.
4. Покращено виведення на сайт інформації про заходи з управління – тепер доступна інформація про всі здійсненні АРМА заходи по управлінню активами, замість останнього заходу, як було раніше.

Також з метою забезпечення транспарентності та прозорості діяльності стала доступна інформація про розпорядження КМУ про погодження обсягу ОВДП та наказ АРМА про придбання ОВДП.

Наразі опрацьовується можливість внесення до ЄДРАА посилань на відповідну інформацію на зовнішніх ресурсах (оголошення про конкурсний відбір управителів, укладення договору управління активами, передача активів на реалізацію, розпорядження КМУ та наказ АРМА про купівлю військових облігацій).

Зауважимо, що процес удосконалення та розширення функцій Реєстру є однією з основних задач фахівців АРМА, котрі працюють над нею постійно.