Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Львівська ОДА розв’язала низку питань теплопостачання в Новояворівську та Новому Роздолі

18-10-2019

18 жовтня 2019 року під головуванням очільника Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського й за участі представників АРМА відбулось повторне засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Львівській області (Комісія).

Учасники зустрічі ухвалили низку конструктивних рішень для подолання кризи у забезпеченні тепловою енергією міст Новий Розділ та Новояворівськ Львівської області.

По-перше, Комісією знайдено вихід у вирішенні питання продовження робіт з розподілу електричної енергії на зазначеній місцевості після 18 жовтня (дати завершення дії ліцензії поточного ліцензіата - ПП «Гарант Енерго М») до отримання ліцензії новим ліцензіатом.

По-друге, знайдено тимчасову формулу із виплатою заборгованості персоналу ТЕЦ шляхом поєднання ресурсів обласного та місцевих бюджетів на поворотній основі із подальшим поверненням таких коштів управителем майна ТЕЦ.

По-третє, Комісією розроблено дієвий план з ремонту теплових мереж у м. Новий Розділ та приведення їх у стан, необхідний для початку опалювального сезону.

Також Комісією визнано ситуацію з теплопостачанням зазначених міст надзвичайною та розглянуто низку інших важливих питань технічного та організаційного характеру для запуску опалювального сезону, надано доручення учасникам засідання, в тому числі, і АРМА.

Рішення Комісії дають державним органам додаткові можливості виходу з кризи, яких немає у АРМА.

Доступний у даному контексті інструментарій АРМА – або проведення нового конкурсу з відбору управителів, або продаж ТЕЦ, – є тривалим і ризикованим в умовах поточного стану підготовки до опалювального сезону.

З позитивних новин у вирішенні питання теплопостачання міст Новий Розділ та Новояворівськ слід відзначити підписання 17 жовтня НАК «Нафтогаз України» з управителем майна ТЕЦ договорів постачання газу.

АРМА висловлює подяку Львівській обласній державній адміністрації та її очільнику Маркіяну Мальському за конструктивну та результативну співпрацю у вирішенні кризи.

Крім того, Агентство закликає до синергії зусиль ПП «Гарант Енерго М», органів місцевої влади у Новояворівську та Новому Роздолі, НКРЕКП, АТ «Укртрансгаз» та НАК «Нафтогаз України». 

Від консолідованої позиції згаданих суб’єктів залежить якість опалювального сезону для всіх без виключення мешканців Новояворівська та Нового Роздолу.