Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Майже півмільярда гривень АРМА передало на оборону України

23-09-2022

З початку повномасштабної війни на зміцнення обороноздатності України АРМА вже перерахувало 456 мільйонів гривень.

Так, у результаті спільної роботи Офісу Генерального прокурора та Нацагентства на потреби Збройних сил України, а саме Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України, наразі направлено 304 мільйонів гривень, які належали одному з синів президента-втікача Віктора Януковича. При цьому понад 50 мільйонів із цієї суми отримано саме завдяки розміщенню коштів на депозитних рахунках АРМА.

Також нещодавно після погодження Кабінету Міністрів України АРМА придбало перший пакет військових облігацій на 152 мільйони гривень. Ці кошти будуть безпосередньо спрямовані до державного бюджету для використання в оборонних та інших важливих цілях під час воєнного стану.

Крім того, Кабмін погодив придбання Нацагентством облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації» ще на понад 300 млн грн.

Нагадаємо, що на придбання військових облігацій АРМА має право витрачати не більше 80% арештованих коштів у національній валюті. Для здійснення операцій залучається державний банк, а обсяг грошей для купівлі кожного пакету цінних паперів погоджуються з Кабміном.