Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Міжнародний навчальний візит до Національного агентства

15-08-2018

14-15 серпня 2018 року відбувся дводенний навчальний візит до Національного агентства делегації представників державних органів Арабської Республіки Єгипет, Туніської Республіки, Держави Лівія. До складу делегації входили: прокурори, судді, слідчі, експерти з розшуку, повернення та управління активами. Також у візиті взяли участь співробітники Міжрегіонального науково-дослідного інституту ООН з питань злочинності і правосуддя (ЮНІКРІ).

Під час першого робочого дня Голова Національного агентства Антон Янчук презентував відомство, окреслив його цілі і завдання, розповів про проблеми, з якими стикається Україна під час розшуку активів, виведених з країни. Були проведені ознайомчі презентації делегаціями Єгипту, Лівії та Тунісу. Старший співробітник ЮНІКРІ Джеймса Шоу розповів про діяльність ЮНІКРІ та Європейського Союзу у питаннях підтримки повернення активів.

Також у перший робочий день представники Національного агентства презентували учасникам функції та повноваження Агентства,  поінформували іноземних колег про особливості міжвідомчого  співробітництва у системі виявлення, розшуку та управління активами.

У ході другого робочого дня члени іноземних делегацій мали нагоду ознайомитись з системою діяльності органів влади в Україні у напрямку розшуку та повернення активів, що мають незаконне походження. Зокрема, з презентаціями виступили представники Генеральної прокуратури України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Національної поліції України, Державної служби фінансового моніторингу України.

Візит відбувся з метою налагодження співробітництва та здійснення взаємного обміну досвідом у питаннях повернення активів.