Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Минулого року АРМА зберегло активи вартістю 7,2 мільярда гривень – керівник Агентства

01-03-2023

За підсумками 2022 року, АРМА забезпечує збереження арештованих активів загальною вартістю близько 7,2 мільярда гривень.

Про це заявив т.в.о. Голови АРМА Дмитро Жоравович під час публічного звіту Голови Національного агентства за підсумками минулого року.

З них 4,8 млрд – вартість активів, переданих управителям за договором.

За словами Дмитра Жоравовича, станом на сьогодні АРМА укладено договори управління з понад 15 приватними та державними українськими компаніями. Зазначимо, що у кількісному співвідношенні серед управителів арештованими активами переважають представники приватного бізнесу, але за критерієм вартості найбільш знакові активи передаються в управління державі.

Крім того, 1,5 млрд у гривневому еквіваленті становить сума коштів депозитного портфелю, який за минулий рік сягнув рекордного значення.

«Протягом року на депозитні кошти було нараховано майже 50 мільйонів гривень у вигляді відсотків. Збільшенню суми коштів на депозитних рахунках сприяли високі обсяги та динаміка реалізації активів, а також передача значних сум арештованих коштів від правоохоронних органів, що свідчить про зростання довіри до АРМА загалом та можливостей Агентства ефективно використовувати грошові кошти в умовах воєнного стану», – зазначив очільник Нацагентства.

Ще 866 млн грн склала сума коштів, які АРМА витратило на оборонні потреби держави у 2022 році шляхом придбання військових облігацій. Варто зазначити, що вже у березні АРМА отримає перший дохід від вказаних цінних паперів.