Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Мін’юст та АРМА домовилися про обмін даними щодо виконання судових рішень

06-02-2020

АРМА та Міністерство юстиції врегулювали порядок взаємодії при виконанні судових рішень про конфіскацію активів.

Зокрема, 3 лютого в Міністерстві юстиції України зареєстровано спільний наказ АРМА та Мін’юсту, який затверджує Порядок взаємодії між двома відомствами при виконанні судових рішень про конфіскацію, спеціальну конфіскацію та стягнення активів в дохід держави в кримінальному провадженні.

Документ визначає процедуру, за якою державні виконавці надаватимуть АРМА інформацію про стан виконання зазначених рішень судів, а також про кошти, отримані від реалізації активів у виконавчих провадженнях, відкритих за рішеннями про конфіскацію.

Оскільки, згідно з Законом про АРМА, активи, які перебувають в управлінні Агентства і за рішенням суду підлягають конфіскації, мають направлятися до органів ДВС для примусового виконання, Порядок також встановлює чіткий перелік документів та інформації, який АРМА надсилає до виконавчої служби.

Вкрай важливо, що відповідно до Порядку, АРМА отримуватиме інформацію з Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) щодо зазначених категорій стягнення. Ці дані передаватимуться до Єдиного реєстру арештованих активів в електронній формі з дотриманням всіх вимог щодо технічного та криптографічного захисту інформації.

Таким чином, інтеграція з АСВП суттєво розширить базу даних Реєстру та збільшить можливості його користувачів. Сам Реєстр арештованих активів, відтак, буде однією з найбільш інтегрованих інформаційних систем в Україні.

АРМА дякує колегам з Міністерства юстиції за продуктивну співпрацю у формуванні важливого інструменту прозорого управління арештованими активами.