Ц
Ц
Ц
A
A
A+

На депозиті АРМА розміщено вже понад 1 мільярд арештованих коштів

29-07-2022

З урахуванням арештованих коштів, які були передані в управління АРМА протягом останнього тижня, розмір депозитного портфелю Національного агентства у державному банку вперше перевищив 1 мільярд у гривневому еквіваленті.

З 22 липня, відколи АРМА повідомляло про рекордну суму на депозитних рахунка (926 млн грн), до Агентства надійшло ще понад 70 млн грн. Таким чином, станом на сьогодні сукупний розмір коштів на депозитних рахунках АРМА складає 1, 008 млрд грн (1 мільярд 8 мільйонів гривень).

У структурі депозиту найбільша сума розміщена на гривневому рахунку (близько 90%), 8% зберігається у євро та близько 2% - у доларах США.

 

Варто зазначити, що завдяки нарахування на депозитні кошти відсотків за вигідними ставками, загалом на арештовані грошові активи вже нараховано майже 158 мільйонів гривень у вигляді банківських процентів. Для порівняння, ця сума дорівнює фактичному річному бюджету центрального апарату АРМА за 2020 рік.

Національне агентство є єдиним органом державної влади, який розміщує арештовані кошти на депозиті за найвигіднішими на ринку ставками, що дозволяє ефективно зберігати і примножувати вартість відповідних активів.