Ц
Ц
Ц
A
A
A+

На потреби ЗСУ перераховано понад 300 млн грн сім’ї екс-президента

25-08-2022

За ініціативи Офісу Генерального прокурора на потреби Збройних сил України вилучено понад 300 мільйонів гривень, які належали одному з синів президента-втікача Віктора Януковича.

Ще на початку 2020 року в управління АРМА булопередано арештовані грошові кошти у сумі понад 247 мільйонів гривень. Зазначені активи арештовано у справі про відмивання коштів службовими особами ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку», власником 100% акцій якого з 2011 року був старший сине екс-президента Януковича.

Після передачі коштів в управління АРМА зазначену суму було розміщено на депозитному рахункуНаціонального агентства у ПАТ «Державний ощаднийбанк України». Завдяки нарахуванню на арештовані кошти відсотків за вигідними ставками, за два з половиною роки загальна сума зросла на понад 50 мільйонів гривень, або майже на п’яту частину від обсягу арештованих активів.

Таким чином, на користь Сил оборони наразі вилучено 304 мільйони гривень, які за клопотанням прокурорів суд постановив перерахувати Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Зміцнення обороноздатності країни за рахунок вилучених активів стало можливим завдяки тривалій скоординованій роботі Офісу Генерального прокурора, АРМА та Кабінету Міністрів України.