Ц
Ц
Ц
A
A
A+

На відкритих торгах реалізовано текстильні вироби за понад 4 млн грн

01-06-2021

На електронних торгах за понад 4 млн грн АРМА реалізовано текстильні вироби – 9 645 тюків із тканиною та 7 633 рулонів текстилю.

Перші торги, заплановані на 24 травня, не відбулися через відсутність потенційних покупців. Під час повторних торгів 31 травня, відповідно до моделі «голландського аукціону», стартова ціна лоту склала 3, 809 млн грн. За актив змагалися 3 учасники, які разом зробили 7 пропозицій. Перемогу здобув учасник, котрий запропонував понад 4, 037 млн грн. Таким чином, зростання ціни під час повторних торгів склало майже 230 тис грн.

Слід зазначити, що звіт про оцінку вартості активу отримав незалежну рецензію, а ціна продажу у підсумку майже досягнула рівня оціночної вартості, що є  позитивним результатом з огляду на статус майна та незахищеність прав його покупців.

Після завершення аукціону переможець зобов’язаний сплатити відповідну суму протягом 5 днів. В разі порушення цієї умови право придбання арештованого товару перейде до учасника, який зробив другу за величиною цінову пропозицію.

Отримані від реалізації кошти АРМА розміщує на своєму депозитному рахунку у державному банку. В подальшому на них нараховуються відсотки, що дозволяє зберегти і збільшити економічну вартість реалізованих активів.