Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство отримає допомогу в рамках нового проекту ЄС з антикорупційної політики

30-05-2017

Національне агентство уклало Меморандум про наміри з Програмою «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» зі сприяння розвитку Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Допомога, передбачена в рамках Меморандуму буде зосереджена у двох напрямках: розвиток інституційної спроможності та ІТ підтримка.

Розбудова інституційної спроможності включатиме в себе заходи із загального інституційного розвитку Національного агентства та його працівників, а також спеціалізовану експертну підтримку, яку потребуватиме агентство для налагодження міжнародної співпраці.

Надзвичайно важливим елементом розвитку Національного агентства стане співпраця з так званим «твінінговим» агентством однієї із держав-членів ЄС. Це дозволить не лише налагодити інструменти міжнародного співробітництва, але й забезпечити обмін кращими практиками, оскільки Національне агентство за своєю суттю та функціями повністю відповідає установам з розшуку та управління, які успішно функціонують в Європейському Союзі відповідно до рішення Ради Європейського Союзу № 2007/845/JHA від 06 грудня 2007 року.

 

Програма «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні», реалізується Міністерством закордонних справ Данїї (ДАНІДА) в період 2017-2019 років. Команда Програми буде працювати спільно зі штаб-квартирою Консультаційної місії ЄС у Києві. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів є одним із реципієнтів зазначеної Програми.