Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство отримало чергову допомогу від міжнародних партнерів

14-11-2017

У Національному агентстві відбулася передача ІТ-обладнання у рамках укладеного Меморандуму між Національним агентством та Програмою «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні», яка фінансується Європейським Союзом та співфінансується і виконується Міністерством закордонних справ Данії (Danida).

Серед обладнання – 20 комп’ютерів з безперебійним живленням та відповідним антивірусним програмним забезпеченням, 5 багатофункціональних пристроїв.

Голова Національного агентства Антон Янчук подякував Антикорупційній ініціативі ЄС за допомогу та зазначив, що допомога, яку надають міжнародні партнери, а це не лише обладнання, а й можливість вивчити міжнародний досвід та найкращі практики з виявлення та розшуку корупційних активів.

Допомога, передбачена в рамках Меморандуму зосереджена у двох напрямах: розвиток інституційної спроможності та ІТ підтримка.

Розбудова інституційної спроможності включає в себе заходи із загального інституційного розвитку Національного агентства та його працівників, а також спеціалізовану експертну підтримку, яку потребує агентство для налагодження міжнародної співпраці.

           

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) - це найбільша програма підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA). Бюджет ініціативи на три роки становить 15,84 млн. євро (14,5 млн. євро надає Європейський Союз, 1,34 млн. євро – Міністерство закордонних справ Королівства Данія).