Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство передало в управління понад 30 арештованих активів

23-08-2018

Національне агентство, на підставі ухвал слідчих суддів Голосіївського районного суду міста Києва, прийняло в управління 32 об’єкти нерухомості та передало їх в управління компанії-управителю на підставі договору. Серед об’єктів – автосалони, СТО, складські, торговельні та офісні приміщення тощо, що знаходяться в містах Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Полтава, Житомир, Чернігів, Івано-Франківськ, Черкаси.

За результатами конкурсу, проведеного у порядку, встановленому законодавством про державні (публічні) закупівлі, Національне агентство уклало відповідні договори управління зазначеними активами з переможцем  ТОВ «Житловий комплекс Воздвиженка».

Компанія-управитель відповідно до пункту 4 статті 1 Спеціального закону наділено повноваженнями володіти та користуватись зазначеними арештованими активами (без права їх відчуження), в тому числі укладати відносно активів договори оренди (найму).

Національне агентство вчергове наголошує на тому, що будь-яка протидія сторонніх осіб управителю здійснювати управління арештованими активами, а Національному агентству здійснювати заходи по контролю за ефективністю таким управлінням, є кримінальними правопорушеннями, за які передбачено кримінальну відповідальність згідно з ст.ст. 382 та 388 Кримінального кодексу України.

Разом з тим, Національне агентство закликає власників та інших осіб, які використовували зазначені активи у своїй господарській діяльності на момент їх арешту до конструктивного діалогу з управителем з метою налагодження взаємовигідних стосунків у рамках правового поля, що забезпечить збереження цих активів та їх економічної вартості.