Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство продовжує формувати команду фахівців

29-05-2017

На етапі становлення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів одним із важливих пріоритетних завдань є відбір і підготовка власного персоналу.

Так, упродовж березня-квітня цього року Національним агентством було оголошено та підбито підсумки трьох конкурсних відборів на заміщення вакантних посад державної служби категорії «Б» і «В» центрального апарату. За результатами першої хвилі конкурсів визначено 16 переможців на заміщення вакантних посад. Загалом було оголошено конкурси на 22 вакантні посади, допущено до участі у конкурсах 203 претенденти. При цьому, Конкурсний відбір працівників триває і сьогодні. В подальшому будуть розпочаті наступні конкурсі відбори з тим, щоб до кінця 2017 року була сформована більша частина фахового персоналу Національного агентства.

Національне агентство вже зараз має порівняно невелику граничну чисельність працівників центрального апарату і за аналогією подібних установ з розшуку активів у ЄС, в решті буде компактнішим за кількістю персоналу у порівнянні з більшістю інших ЦОВВ в Україні. Саме тому Національне агентство зацікавлене у доборі якісних кваліфікованих та належно вмотивованих професіоналів на засадах прозорого професійного відбору.

Національне агентство отримало значну підтримку від Програми ОЕСР з протидії корупції в Україні та Transperency International Україна, спеціалісти яких були залучені до роботи Конкурсної комісії.

Відповідно до штатного розпису, гранична чисельність працівників в центральному апараті Національного агентства становить 130 фахівців. До кінця 2017 року планується проведення додаткових конкурсних відборів, за результатами яких очікується, що Агентство поповнять понад 60 працівників.