Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство розпочинає роботу з навчання працівників

30-05-2017

За підтримки Програми ОЕСР з протидії корупції в Україні та Офісу Ради Європи в Україні розробляється вступна програма підвищення кваліфікації в сфері розшуку активів для новопризначених працівників Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Програмою буде охоплено такі питання як: зміст та інструменти виявлення та розшуку активів (включно з інструментами OSINT), інструменти та міжнародна практика повернення активів. Значну увагу буде приділено питанням міжнародного співробітництва – співпраці з установами розшуку та управління майна в державах-членах ЄС, формальними та неформальними мережами обміну інформації такими як Камденська міжвідомча мережа з питань повернення активів (CARIN), Ініціатива з повернення викрадених активів (Stolen Asset Recovery Initiative - StAR) тощо.

Очікується, що кожен співробітник, який приєднався до Національного агентства в незалежності від його функціональних обов'язків і працює в так званих фахових підрозділах – Управління з виявлення та розшуку, Управління з питань управління активами, Міжнародного управління та Юридичногго управління, буде охоплений спеціальною вступною програмою підвищення кваліфікації в сфері розшуку активів.

Навчання працівників Національного агентства по програмі підвищення кваліфікації в сфері розшуку активів буде організовано в липні поточного року за участі українських та міжнародних експертів, які спеціалізуються на питаннях виявлення, розшуку та повернення активів, а також інструментах міжнародного співробітництва.