Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство та ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна» розширюють співпрацю

17-01-2018

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів та громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна» підписали меморандум про взаєморозуміння та співробітництво.

Головна мета документу – сприяти удосконаленню законодавства та ведення спільної антикорупційної кампанії. Закріпити та поглибити співпрацю задля успішного становлення та розвитку Національного агентства, а також здійснення незалежного громадського контролю за роботою відомства.

«Національне агентство високо цінує ту співпрацю, яка склалася наразі з Трансперенсі Інтернешнл та розглядає цей меморандум, як крок до наступних заходів плідної співпраці. Зокрема, Трансперенсі Інтернешнл володіє величезною базою знань з питань виявлення та розшуку активів, які становлять велику цінність для Національного агентства. Окрім того, співпраця полягатиме у питаннях сприяння Агентству в доступі до джерел інформації, необхідної для виконання фахових завдань», – відзначив голова Національного агентства Антон Янчук.

Національне агентство та ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна» розширюють співпрацю за такими напрямами:
- взаємодія та сприяння в питаннях виявлення та розшуку активів, одержаними від корупційних та інших злочинів;
- розробка проектів нормативно-правових актів із запровадження механізмів виявлення, розшуку та управління активами;
- вироблення концептуальних підходів, механізмів, рекомендацій у сфері виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За словами виконавчого директора ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна» Ярослава Юрчишина, нова система взаємодії – підзвітність, прозорість нових інституцій, прикладом якої на даний момент є Національне агентство, точно змінить застарілі підходи до системи державного управління, і зробить його по-справжньому ефективним.
Як зазначено в документі, громадська організація сприятиме Національному агентству в дослідженні міжнародного антикорупційного досвіду, впровадженні сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, забезпеченні дотримання принципів гласності, прозорості та доброчесності в діяльності Національного агентства.