Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство зберегло та повернуло активи власнику

23-07-2018

У березні 2018 року на підставі ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва Національному агентству були передані в управління грошові кошти в сумі 185 млн грн. Водночас, Апеляційним судом міста Києва було скасовано арешт на частину зазначених грошових коштів. У зв’язку із цим, на виконання вимог частини третьої статті 20 Спеціального закону, Національне агентство повернуло на поточний рахунок власника грошові кошти у сумі близько 100 млн грн і нараховані за ними відсотки.

При цьому, під час здійснення управління зазначеними активами Національним агентством було збережено їх вартість шляхом розміщення на депозитному рахунку в АТ «Ощадбанк» під відсотки, що дорівнюють обліковій ставці Національного банку України, що, у свою чергу, забезпечило щонайменше компенсацію інфляційних втрат.

Таким чином, практика доводить, що інститут управління арештованими коштами діє одночасно  в інтересах власника коштів і держави, забезпечуючи їх збереження та збереження економічної вартості таких активів.