Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національному агентству вперше передано в управління грошові кошти у готівковій формі

17-08-2018

У серпні на підставі ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва Національному агентству були передані в управління грошові кошти в іноземній валюті у сумі 1 154 550,00 Євро, 205 900,00 дол. США та  2 083 300,00 грн. 

Виконуючи ухвалу суду, валютні кошти були розміщені на депозитному рахунку Національного агентства в АБ «УКРГАЗБАНК». Стосовно коштів у сумі 2 083 300,00 грн, наразі ведеться робота щодо їх зарахування на поточний рахунок Національного агентства та подальшим розміщенням на депозит.

Нагадаємо, Спеціальний закон передбачає, що управління грошовими коштами у готівковій та безготівковій формах у будь-якій валюті, а також банківськими металами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, здійснюється Національним агентством шляхом їх розміщення на депозитних рахунках агентства у державних банках.

У разі скасування арешту на грошові кошти судом та надходження до Національного агентства належним чином засвідченої копії відповідного судового рішення, управління коштами припиняється, а кошти та нараховані на них відсотки повертаються власнику на вказаний ним рахунок.