Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Нові можливості для управління активами: АРМА провело зустріч із представниками бізнесу Республіки Корея

07-10-2024

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума та заступник Голови Грігол Катамадзе провели зустріч з представниками Українсько-корейської ділової ради (УКДР) та української філії корейської компанії ITOXI.

У зустрічі взяли участь Роман Григоришин, голова Українсько-Корейської Ділової Ради, Вадим Кіров, керівник секретаріату УКДР, та Ральф Канг, Віце-президент ITOXI Corp. Ця компанія спеціалізується на посиленні ділової та економічної співпраці між Україною та Кореєю. Ключовою темою зустрічі стала роль арештованих активів у відбудові України шляхом ефективного управління. 

Голова АРМА висловила зацікавленість у залученні іноземних компаній до управління арештованими активами. "Відновлення України залишається пріоритетом для багатьох державних органів. АРМА відкрите та готове працювати над залученням іноземних інвестиції в Україну. Ми забезпечуємо повну прозорість процесів, про що свідчить публічний доступ до реєстру арештованих активів. Крім того, всі процедури відбору управителів відбуваються за максимально транспарентними правилами, а реалізація арештованих активів проводиться виключно через онлайн платформу аукціонів "Прозорро.Продажі", що гарантує чесну конкуренцію та рівні умови для всіх учасників”, — зазначила Олена Дума.

Вона також додала, що відповідно до закону про АРМА, іноземні особи мають право брати участь у конкурсах на управителів активів. Крім того, АРМА вже звернулося до Міністерства економіки України за роз'ясненнями щодо необхідності  відкриття представництва іноземної юридичної особи в Україні: до початку конкурсу чи вже після його проведення.

Грігол Катамадзе додав: "Наша мета - створити прозору та ефективну систему управління арештованими активами, яка буде привабливою для міжнародних партнерів. Це не лише сприятиме відновленню України, але й зміцнить довіру до нашої країни на глобальному рівні."​​​​​​​​​​​​​​​​

Корейські представники виявили особливий інтерес до арештованих активів, які можуть бути використані в процесі відбудови України, зокрема підприємства будівельної галузі. Вони додали, що планують ознайомитися із наявними активами у Реєстрі арештованих активів. 

Голова АРМА також поінформувала гостей про важливу законодавчу ініціативу Нацагентства - Законопроєкт № 11280-1 щодо управління корпоративними правами рф і Білорусі. "Цей законопроект дозволить нам ефективно управляти такими активами без отримання згоди представників держави-агресора, що критично важливо для економічної безпеки України", - підкреслила Олена Дума.

АРМА продовжує працювати над створенням сприятливих умов для залучення іноземних інвесторів та управителів, що сприятиме ефективному використанню арештованих активів на користь української економіки та відбудови країни.