Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Обрано другого реалізатора арештованих активів

08-03-2023

За результатами проведення конкурсного відбору юридичної особи, яка має право надавати послуги з організації та проведення електронних торгів арештованими активами, АРМА обрало другого реалізатора арештованих активів – ТОВ «НАЦІОНАЛЬНА ЕЛЕКТРОННА БІРЖА» та уклало відповідний договір.

«За результатами відбору обрано компанію, яка працює з 2014 року та входить у топ операторів ринку електронної комерції України. Загальна сума реалізації через електронний торгівельний майданчик склала майже 7 млрд грн, що забезпечує компанії перше місце в системі Прозорро.Продажі за обсягами реалізації активів. Крім того, в переліку реалізованих об’єктів через майданчик зазначається більше, ніж п’ять тисяч реалізованих активів», – повідомив начальник Управління менеджменту активів Олексій Таможанський.

Зазначимо, що на початку 2023 року АРМА уклало договір про надання послуг з організації та проведення електронних торгів арештованими активами з ТОВ «Придніпров’є 2021». Співпраця з двома реалізаторами дозволяє АРМА розширити можливості щодо реалізації арештованих активів.

Нагадаємо, що на відкритих торгах за рішеннями судів у 2022 році було продано арештоване майно, у тому числі російського походження, на загальну суму понад 980 мільйонів гривень, що у декілька разів більше, ніж обсяг продажів за всі попередні роки.