Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Однією ухвалою в АРМА передано активи на понад 12,3 млрд грн

27-07-2022

За час роботи у воєнний період до АРМА надійшла ухвала суду про передачу в управління Національному агентству арештованих активів загальною вартістю понад 12,3 млрд грн.

Так, однією ухвалою суд передав Нацагентству 95 облігацій внутрішніх державних позик та 4600 облігацій зовнішніх державних позик України вартістю 4,7 млн. дол. США, що у гривневому еквіваленті становить понад 138 млн грн. Також зазначеним рішенням передано прості бездокументарні іменні акції на суму 12,1 млрд грн.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни в Україні загалом до АРМА надійшло 90 судових ухвал про передачу в управління арештованих активів, зокрема об’єктів власності російської федерації та республіки білорусь.

Варто зазначити, що в умовах воєнного часу динаміка передачі в АРМА активів на підставі судових рішень зросла вчетверо в порівнянні з минулорічними показниками (97 ухвал протягом 2021). Це підтверджує, що Національне агентство залишається фактично єдиним дієвим інструментом для отримання державою оперативного контролю та збереження вартості арештованих активів, насамперед російського та білоруського походження.