Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Олена Дума взяла участь у нараді щодо посилення боротьби з корупцією в рамках рекомендацій Єврокомісії

18-07-2023

Голова АРМА Олена Дума взяла участь у робочій нараді, присвяченій рекомендаціям Єврокомісії в частині посилення заходів боротьби з корупцією.

Участь у нараді під головуванням Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної взяли також представники міністерств, парламенту, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Офісу генерального прокурора, зокрема Міністр юстиції Денис Малюська, Голова Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, Голова Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна,  Заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, Перший заступник Голови Державної служби фінансового моніторингу Ігор Гаєвський, Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

Віце-прем’єр зазначила, що Україна прагне розпочати переговори про вступ до ЄС вже до кінця 2023 року, тому має продемонструвати суттєвий прогрес у реалізації кожної із семи рекомендацій Єврокомісії, серед яких боротьба з корупцією є одним із пріоритетів.

Відповідно, ключовими темами обговорення були виконання Державної антикорупційної програми, заходи зі зміцнення незалежності та ефективної роботи антикорупційних органів, а також відновлення обов’язкового електронного декларування.

Учасники наради визначили ряд пріоритетних заходів та домовилися про координацію зусиль для моніторингу їх імплементації.

Як повідомлялось, Олена Дума ініціювала ряд кроків для підвищення рівня прозорості в роботі АРМА та вдосконалення механізму управління арештованими активами для збільшення надходжень до Державного бюджету.