Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Олена Дума взяла участь у робочій нараді Task Force UA під головуванням Генерального прокурора України

06-07-2023

Голова АРМА Олена Дума взяла участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань притягнення до відповідальності осіб, що прямо чи опосередковано причетні до вчинення Російською Федерацією збройної агресії проти України, розшуку, арешту та подальшої конфіскації або примусового вилучення у дохід України належних їм або іншим особам активів, а також об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів - Task Force UA.

Генеральний прокурор України Андрій Костін зауважив, що група діє з перших місяців війни та вже має результати в частині притягнення до відповідальності як громадян рф, так і причетних до агресії громадян України. 

Під час робочої наради обговорено подальші кроки для активізації зусиль, спрямованих на розшук і конфіскацію активів, які знаходяться за кордоном. 

За словами Генпрокурора, для цього відбувається у тому числі оновлення кадрового складу та продовжується міжнародна і міжвідомча співпраця, зокрема з Task Force «Freeze and Seize» Європейської Комісії та Task Force KleptoCapture Міністерства юстиції США. 

Нагадаємо, що мета діяльності Task Force UA – консолідація зусиль державних інституцій, національних та міжнародних експертів для розшуку, арешту та конфіскації активів осіб, причетних до російської агресії проти України. Група працює над координацією вказаної діяльності у рамках кримінальних проваджень, санкційного механізму та інших передбачених законодавством механізмів.