Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Олена Дума: Завдання АРМА – зробити так, щоб управління мережею «Глуско» приносило належний дохід державі

11-08-2023

З огляду на значний суспільний резонанс та численні запити медіа щодо ситуації навколо управління мережею «Глуско», АРМА офіційно повідомляє наступне.

Результати управління 88 АЗС, 2 нафтобазами, земельними ділянками та корпоративними правами з боку «Нафтогаз Ойл Трейдинг» для Державного бюджету виглядають так: 2022 рік – 0 грн, 2023 рік – 1, 545 млн грн (по 393 тис. грн протягом 4 місяців).

В результаті перевірки ефективності управління, АРМА встановлено факти здійснення управителем роздрібної торгівлі пальним та іншими товарами, але при цьому в офіційно наданій Агентству інформації відображено лише доходи, отримані від здачі в оренду всього третини АЗС.

Заяви колишнього управителя про відшкодування здійснених ним витрат на відновлення та утримання активу є безпідставними, оскільки, згідно з умовами договору, такі витрати відраховуються виключно з доходів, які управитель отримує від управління. Інших механізмів для цього не передбачено.

 

Вказані факти сьогодні стали предметом доповіді Голови АРМА Олени Думи під час чергової наради з представниками профільних міністерств та державних компаній, де обговорювалась передача активів «Глуско» новому управителю. 

Спроби загальмувати або зупинити процес визначення управителя, який гарантовано сплачуватиме до бюджету щонайменше 5 млн грн або 85% від отриманого прибутку щомісяця, є діями, спрямованими проти державних інтересів. Адже йдеться про більш ніж вдесятеро більші надходження, у порівнянні з тим, що сплачував попередній управитель.

«Наша головна мета – забезпечити управління таким чином, щоб держава отримувала належний дохід. А будь-які маніпуляції та інсинуації, які цьому перешкоджають, є неприпустимими, особливо під час війни», - наголосила Олена Дума.