Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Перший місяць управління активами ПрАТ «Вінницяпобутхім» приніс бюджету рекордну для АРМА суму

28-08-2023

До Державного бюджету перераховано більше 7 мільйонів гривень від управління арештованими активами одного з найбільших національних виробників побутової хімії ПрАТ «Вінницяпобутхім». Відповідну суму управитель  перерахував до бюджету 24 серпня, тобто лише за місяць після офіційного запуску виробничих потужностей підприємства.

Варто зазначити, вказаний обсяг надходжень є найбільшим щомісячним платежем за весь час діяльності АРМА.

Для порівняння, перший платіж управителя складає понад 20% від суми усіх надходжень до держбюджету, які АРМА забезпечило за весь 2022 рік.

При цьому управитель продовжує працювати над збереженням та розвитком активу, зокрема здійснює  заходи з налагодження виробничих систем та їх ремонту, забезпечує робочі місця для працівників та сплату податків і зборів. Так, лише станом на кінець липня було працевлаштовано 133 особи.

«Новий підхід до управління активами, який передбачає пріоритетність надходжень до бюджету, починає давати перші результати. Приклад з «Вінницяпобутхім» показує, що об’єкти великого масштабу можуть і мають приносити державі великі доходи. Водночас відкриття Реєстру арештованих активів також відіграє в цьому вагому роль, надаючи суспільству інструменти контролю над ефективністю управління, а управителям, у свою чергу, - стимул працювати в інтересах бюджету. Продовжуємо активну роботу над тим, аби все, що працювало на корупціонерів і санкційних осіб, тепер підтримувало державу», - наголосила Голова АРМА Олена Дума.