Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Під час війни в управління АРМА передано понад 260 мільйонів арештованих коштів

01-09-2022

За період дії воєнного стану в Україні в управління АРМА передано понад 200 млн грн, 957 тис. дол. США та 1,2 млн євро, що у гривневому еквіваленті склало понад 267 млн грн.

Ці кошти розміщені на вкладних (депозитних) рахунках АРМА у державному банку за договором банківського вкладу на вимогу. Нагадаємо, що арештовані грошові кошти та кошти, отримані від продажу арештованого майна, розміщуються в банку на умовах, які є одними з найбільш вигідних на ринку банківських послуг.

Зазначені кошти є потенційним доходом держави, який буде перераховано до держбюджету у разі судових вироків про конфіскацію.

Як повідомлялося, нещодавно за ініціативи Офісу Генерального прокурора на користь Сил оборони вилучено 304 мільйони гривень, які за клопотанням прокурорів суд постановив перерахувати Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Ці кошти належали одному з синів президента-втікача. Завдяки управлінню вказаними активами на них нараховано понад 50 млн грн у вигляді відсотків.

Таким чином, станом на початок вересня 2022 року депозитний портфель АРМА становить 720 мільйонів у гривневому еквіваленті.