Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Підвищено функціональні можливості Реєстру арештованих активів

21-11-2022

Згідно із Законом про АРМА, однією з функцій Національного агентства є формування та ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

У листопаді АРМА забезпечило Реєстр новим сервісом – механізмом розподілу даних (реплікацією) на другий (хмарний) датацентр.

Це дозволяє підвищити надійність зберігання, доступність даних та можливість їх аварійного відновлення (Disaster recovery). Інакше кажучи, хмарний датацентр дає змогу зберігати дані з Реєстру та швидко їх відновлювати у разі виникнення проблем із першим датацентром.

Послугу надає один із лідерів українських хмарних провайдерів (входить у ТОП-5 компаній відповідного ринку), що обслуговує Єдиний портал державних послуг «Дія». Зазначений провайдер є надавачем послуги на базі рішень світового лідера в області технологій віртуалізації.

 Нагадаємо, доступ до Єдиного реєстру арештованих активів є обмеженим в умовах воєнного стану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №263 від 12 березня 2022 року.