Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Посол Туреччини та урядове агентство TIKA передали АРМА обладнання для ІТ-лабораторії

10-12-2021

Керівництво та співробітники АРМА зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом Турецької Республіки Ягмуром Ахметом Гюльдере та представниками Турецького агентства співпраці та координації (TIKA).

Під час зустрічі турецькі партнери передали АРМА сучасне обладнання для запуску ІТ-лабораторії, яка покращить можливості АРМА у сфері виявлення та розшуку активів, а також сприятиме посиленню міжвідомчого співробітництва в Україні у сфері боротьби із корупцією та злочинністю.

Керівник АРМА Дмитро Жоравович зазначив, що за короткий проміжок часу між проектом ТІКА та АРМА налагоджено конструктивну взаємодію, та подякував усьому колективу Турецького агентства за конструктивний підхід під час підготовки проекту. Очільник відомства також висловив сподівання на продовження роботи з ТІКА, зокрема щодо підвищення кваліфікації співробітників АРМА, а також виразив готовність Нацагентства поділитись власним досвідом із турецькими колегами.

Нагадаємо, що з метою запровадження сучасних інструментів і методів виявлення та розшуку активів АРМА ініціювало створення IT-лабораторії для проведення forensic–заходів будь-яких цифрових носіїв інформації задля виявлення прямих чи опосередкованих зв’язків фігурантів кримінальних проваджень з активами в Україні та закордоном. Ці заходи сприятимуть підвищенню ефективності розшуку та виявлення активів, дадуть поштовх плідній взаємодії з правоохоронними органами України, що в результаті сприятиме пришвидшенню здійснення розслідування кримінальних проваджень.