Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Позиція АРМА щодо резонансу навколо кейсу "Ашану"

14-04-2021

В окремих медіа цілеспрямовано поширюється маніпулятивна інформація, першоджерелом якої є звернення "Ашану" до президента з вимогою "зупинити незаконні дії АРМА".

Вкотре повторюємо: «земля Ашану» була реалізована ще 2 роки тому колишніми працівниками АРМА, які давно не працюють в Агентстві. Цю справу розслідують правоохоронці, які мають дати правову оцінку діям колишніх посадовців. АРМА сприяє розслідуванню. У разі доведення незаконних дій винні мають понести відповідальність. Водночас у судових процесах АРМА не захищає дії цих осіб, а відстоює своє інституційне право продавати на торгах арештоване майно у визначених нормативними актами випадках. Адже без такого права неможливо управляти великою частиною переданих Агентству арештованих активів.

Та попри чітку позицію, яка не суперечить інтересам "Ашану", незважаючи на те, що цей кейс не має жодного стосунку до діяльності нинішнього керівництва органу, жодним чином не відображає теперішню діяльність АРМА, а отже, не може бути підставою об’єктивної оцінки Агентства сьогодні - попри все це окремі діячі та зацікавлені сторони продовжують активно використовувати згадану історію для демонізації АРМА загалом. Це свідчить не стільки про намагання відновити справедливість у конкретному випадку, скільки про системні спроби дискредитувати Агентство шляхом постійної експлуатації однієї медійно резонансної теми.

Показово, що поширення останньої хвилі інформаційної кампанії здійснюється за тиждень до засідання Великої палати ВСУ, де може бути ухвалене остаточне рішення у справі Ашану. Тож подібні політичні звернення і заяви є нічим іншим, як намаганням вплинути на суд шляхом маніпулятивного формування громадської думки.

Також змушені констатувати, що останнім часом заклики до керівництва країни у той чи інший спосіб вплинути на АРМА стали інструментом політичного тиску на незалежний державний орган.

Оскільки завдання АРМА - реалізувати політику держави у сфері управління активами, а не грати у політичні ігри та маніпулятивні кампанії, звертаємося до ініціаторів таких дій із закликом нарешті почути реальну, а не вигадану, позицію АРМА, а також припинити цілеспрямоване репутаційне руйнування Агентства, яке не має стосунку ні до захисту інвесторів, ні, тим більше, до конструктивного реформування АРМА.